Zumberak Life

Bezinningsvakantie “Levensontdekking”

Innerlijk bewustzijn ontwikkelen in een 7-daagse bezinningsweek

Toen wij in 2013 verhuisden naar Kroatië konden we niet bevroeden welke impact zo’n emigratie zou hebben. We verruilden al onze zekerheid, veiligheid en vrienden voor het grote onbekende.
Nu na vijf jaar hebben we ons een levensstijl eigengemaakt die we graag willen delen met anderen. Iedere keer wanneer we terug komen in Nederland of België ervaren we niet alleen de gejaagdheid en de stress om ons heen maar ook bij veel mensen die we tegenkomen. De keerzijde van het kapitalisme en de economie is dat veel mensen, gedreven door geld en carrière, verwijderd worden van de diepste verlangens en wensen in hun leven. Verwijderd van hun diepste zijn, zorgt voor verwijdering van de natuur en van de Schepper. Herken je zaken van wat hier geschreven wordt? Dan kan een 7-daagse retraite een keerpunt en een nieuwe start worden in je leven. Daar is deze retraite precies voor bedoeld.

In een 7-daagse vakantie retraite gaan we samen op stap en samen stilstaan. Je hoeft niet per se in een burn-out te zitten of je volledig te herkennen in wat hierboven staat. Maar de vakantie retraite is speciaal bedoeld om in de rust van Kroatië en de prachtige natuur dichter bij jezelf en daarmee dichter bij God te komen.

René kun je gerust beschouwen als een “ervarings- deskundige” Zelf ging hij in een zware en veeleisende job als voorganger er behoorlijk aan onderdoor. Meer dan zeven jaar lang gebruikte hij verschillende anti-depressiva. In het jaar 2008 kwam het keerpunt en kwam hij als verloren zoon “tot zichzelf”. Die prachtige ontwikkeling is nog steeds gaande. In deze retraiteweek is hij dan ook tijdelijk je reisgenoot en samen gaan we ontdekken, delen, bezinnen en weer opnieuw beginnen.

Deze retraite week doet René vanuit zijn innerlijke geloofsovertuiging. Niet gebonden aan een kerk, een vorm of een religie. Slechts in de innerlijke vrijheid en liefde die hij ervaart in zijn relatie met Jezus Christus; de levende en geestelijke openbaring van God de Vader zelf. Om aan deze retraiteweek deel te nemen is een geloofsovertuiging niet noodzakelijk. Een verlangen om dichter bij jezelf en God te komen wel. De retraiteweek kan gegeven worden aan een enkel persoon of aan echtparen. Echter nooit meer dan twee personen per week vanwege de intensiteit van een dergelijke week. Als je wilt is er aan het einde van de week ook gelegenheid voor een persoonlijk gebed.

Het handboek “levensontdekkingen” bestellen: 

Het handboek “Levensontdekking” zal de rode draad zijn in deze 7 daagse week. Dit boek bestaande uit 22 hoofdstukken werd door René in 2016 in eigen beheer uitgegeven. Je kunt hier  alvast een hoofdstuk lezen of bestel het via het onderstaand contactformulier. De prijs is 17,50 euro per boek en het wordt je thuis bezorgd. Achteraf kun je het bedrag overmaken dat op de rekening staat vermeld. Vermeld in het bestelformulier duidelijk je naam, adres, postcode, woonplaats en land.

 

Hoe ziet deze bezinningsweek er uit: 

Dag 1: Onthaal op de luchthaven en maaltijd bij ons thuis.
            19.00 uur sessie 1:           Kennismaking  & verlangens en verwachtingen.


Dag 2: 10.30 uur: sessie 2:          Tot jezelf komen.

            14.30 uur: sessie 3:          Bewustwording ontwikkelen.


Dag 3: 10.30 uur: sessie 4:           Berusten en veranderen, maar hoe dan? 

            14.30 uur: sessie 5:          Je zwakheid vieren.


Dag 4:  09.00 uur:excursie           Schoonheid leren zien.

            16.00 uur: sessie 6:          Dankbaarheid als levenshouding.


Dag 5: 10.30 uur: sessie 7:           Het ego als de onzichtbare vijand.

            14.30 uur: sessie 8:           Nieuwe manier van denken, einde aan het verstand


Dag 6: 10.30 uur: sessie 9:            De plaats binnenin ontdekken, je binnenkamer.

            14.30 uur: sessie 10:         Geloof en jezelf zijn
            19.00 uur: sessie 11:         Afsluiting.


Dag 7: Terugreis

 

 

 

Het programma is naar persoonlijke wens en verlangens aan te passen. Er is genoeg ruimte voor vrije tijd, bezinning, verwerking en ontspanning. Bij ons huis is een privé zwemplek en een bootje. Tijdens de gehele week kun je je ook terugtrekken op ons terrein in onze bezinningsruimte.

Tarieven bezinnings vakantie:

 

• Inclusief 6 overnachtingen in pension Kupa Kolpa met self catering (we brengen je graag naar een supermarkt, tegenover het pension is er ook een kleine buurtwinkel). 
• Inclusief vervoer van en naar de luchthaven.
• Inclusief 1 dag excursie. 
• Inclusief trainingsboek en 11 gesprekssessies van gemiddeld 90 minuten. 
• Exclusief vliegticket en reisverzekering. 


Prijs voor 1 persoon:                       495 euro 

Prijs voor 2 personen of echtpaar: 595 euro

Zie hier een impressie van het pension Kupa Kolpa in het dorpje Pribanjci: 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Alhoewel