Zumberak Life

Ontdek vakantie Kroatië

11 dagen ongerept Kroatië ontdekken….

Wil jij ook Kroatië gaan ontdekken? Niet zo vreemd, het land staat momenteel nummer 1 op de “bucketlist” van mensen over heel de wereld. Ontdek het nu het nog kan. Maar hoe wil je Kroatië gaan ontdekken. Natuurlijk is al het zoekwerk en uitpluizen van te voren al onderdeel van de voorpret. Maar wat als je al die tijd niet hebt? René woont al ruim vijf jaar in Kroatië en weet waar de mooiste plekken te vinden zijn. René regelt, chauffeert en vertelt. Wil je deze vakantie gebruiken om beter te leren fotograferen dat is dit tevens de ultieme mogelijkheid. Je gaat immers op stap met een gepassioneerd fotograaf.

Weg van de drukke plekken en de dure kusten. Ben jij iemand die de rust, het groen en de authenticiteit van een land echt weet te waarderen dan is deze vakantie geknipt voor jou! Schuw je er niet voor om veel te zien, te beleven en te rijden dan wordt dit een prachtige belevenis voor jou.

De vakantie wordt in overleg in de volgende maanden aangeboden:  Vanaf half april tot en met de tweede week van juli. Tevens de laatste week van augustus tot en met eind oktober. Zeer aan te bevelen is oktober vanwege de prachtige herfstkleuren.

De reis is geschikt voor uiterlijk 1 of 2 personen, vanwege het persoonlijke karakter. Je wordt vervoerd in de skoda yeti 4wd met airco. Een derde persoon in overleg mogelijk. Huisdieren zijn niet mogelijk op deze reis.

Heb je specifieke verlangens en wensen omtrent je Kroatië ontdekking dan passen we het programma aan. Mogelijkheden genoeg. Flexibiliteit staat voorop! Iets toevoegen of veranderen? Geen enkel probleem, we regelen het!

De vakantie kent twee overnachtingsmogelijkheden: Op basis van self-catering of op basis van half-pension. Hieronder vind je de prijslijst met meer gegevens: 

KROATIE ONTDEK VAKANTIE prijslijst


Voor vragen neem gerust contact met ons op. Deze vakantie zal je niet snel vergeten.

PROGRAMMA ONTDEKKINGSVAKANTIE


DAG 1:
(130 kilometer)

 • De dag van aankomst op de nieuwe luchthaven van Zagreb. We halen je op tot aan de deur en maken een eerste kennismakingsrit door het Plesivica wijngebied. Aan het eind van de middag een mooie foto presentatie over de schoonheid van Kroatië in onze galerij.

DAG 2: Gorski Kotar and Risnjak (260 kilometer)

 • Bezoek aan de mooie parken Kamacnik en Zeleni Vir. Met prachtige ravijnen, watervallen en stroomversnellingen.

DAG 3: Natuurpark Zumberak (70 kilometer)

 • Een mooi ontdekkingstocht door natuurpark Zumberak. Prachtige bossen, oude en vaak verlaten dorpjes, wijngaarden en de Kupa rivier. Een prachtige natuurgebied.  Met bezoek aan het kasteel van Ozalj, de Slapnica vallei, Vivodina en het uitzichtpunt Lovic Prekriski.

DAG 4: Lonjsko Polje Natuurpark  (420 kilometer)

 • We bekijken een aantal houten kerkjes rond Pokupsko en Lekenik. Daarna zetten we voort richting het natuurpark Lonjsko Polje waar we de ooievaarsdorpen Cigoc en Krapje bezoeken en een korte rondleiding in het park zelf. De oude houten huizen en de grazende koeien geven een beeld van jaren terug in de tijd. Het grimmige verleden van Kroatië wordt belicht aan het slot van de dag bij het voormalig kamp van Jasenovac.

DAG 5: Natuurpark Bela Krajina in Slovenië (90 kilometers)

 • Vandaag maken we een prachtige rit door de Bela Krajina van Slovenië. Een lieflijk gebied. We gaan naar het Krasnji Vrh uitzichtpunt en we bezoeken de bron van de Krupa en de lieflijke kleine watervalletjes van Divlje Potok. Bij stari Trg gaan we door het bos naar een fascinerend uitzichtpunt op de Kupa rivier.

DAG 6: Vrije dag

 • Vandaag is er een vrije dag. We brengen je graag naar een mooie plaats om te wandelen. Of misschien stap je liever in een kayak of ga je raften. Of misschien gewoon lekker luieren met een boek aan onze eigen zwemplek bij de Kupa?

DAG 7 en 8: De mooiste watervallen (850 kilometers)

 • Een van de hoogtepunten van deze reis deze prachtige tocht langs de fascinerende watervallen van Kroatië. We doen het lieflijke watervallendorpje Rastoke aan. En natuurlijk gaan we naar het fameuze en adembenemende uitkijkpunt van de Plitvice watervallen. We brengen een paar uur door in dit prachtige park. In de loop van de middag rijden we naar Strbacki Buk. De mooiste waterval van Kroatië op de grens met Bosnië. Een trip off-road die je zal verassen! We overnachten in Donji Lapac.
  Op dag 2 gaan we naar de bron van de Una en daarna brengen we een bezoek aan het Orthodoxe klooster in een prachtig gelegen vallei in Kistanje. De rest van de dag brengen we door in het adembenemende nationale park Krka. Eind  van de middag rijden we weer terug naar onze slaapplek

DAG 9: De vier rivieren rond Karlovac (130 kilometer)

 • In de ochtend nemen we wat rust. In de middag maken we een mooie tocht langs de vier rivieren rond de stad Karlovac. We stoppen op een maar mooie plekje en bij mooi weer is er natuurlijk gelegenheid om te zwemmen.

DAG 10: Istrië (400 kilometer) 

 • We brengen een bezoek aan “klein Toscane”. Het voormalig Italiaanse schiereiland Istrië is een ware topper. We bezoeken een aantal uitzichtpunten met zicht op het bergstadje Motovun. We bezoeken de kleinste stad ter wereld, Hum en doen ook het prachtige Rovinj aan. Een echte foto belevenis!

DAG 11: Zagreb en thuisreis

•   Een stadsrit door Zagreb met shopping mogelijkheid in het Arena centar. Daarna                word je weer veilig naar de luchthaven teruggebracht voor je thuisreis.

This slideshow requires JavaScript.