Zumberak Life

WIE ZIJN WIJ

Zumberaklife is een levensproject van René en Helga Pronk. Een Nederlands bedrijf in Kroatië. Daarom is deze site ook in het Nederlands omdat wij van Nederland en België houden en wij onze landgenoten graag de gelegenheid geven om mee te genieten van ons leven alhier. En natuurlijk best makkelijk; in de eigen taal!

Onze benadering voor uw onvergetelijke vakantie: Persoonlijk, kleinschalig, puur en authentiek. Wil je het totaal andere en nog onbekende Kroatië ontdekken maar haar schitterende natuur, bossen en rivieren, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

In 2013 zijn wij vanuit Nederland verhuisd naar Kroatië. Onze grote passie is om u kennis te laten maken met de prachtige natuur en het nog onontdekte binnenland van Kroatië. René is een gepassioneerd fotograaf en sleepte al enkele prijzen en tentoonstellingen in de wacht. Het spreekt voor zich dat hij u kan meenemen naar prachtige uitzichten en plaatsen die je niet zomaar vindt. Klik hier voor zijn foto’s.

Wij leiden een leven van zelfvoorziening in het natuurpark Zumberak. Ons huis is omgeven met groentetuinen een boomgaard en een wijngaard. Water komt uit eigen bron en de energie wordt grotendeels zelf opgewekt. Rond ons dorp zijn drie prachtige adembenemende wandelingen uitgezet. Helga maakt van onze wilde bloementuin en de kruiden het bos huidcrèmes. Ook hebben we een heerlijke selectie van verschillende soorten thee en gedroogd fruit. Deze kunt u binnenkort ook via onze website bestellen.

VAKANTIE BIJ ONS IS ONTDEKKEN, BELEVEN EN BEZINNEN: 

Wij willen onze passie voor dit gebied heel graag met anderen delen. Mensen met liefde voor de natuur en schepping. Mensen die voor korte of langere tijd het jachtige leven in het Westen in willen ruilen voor leven zoals het leven ooit was. Een vakantie bij ons kenmerkt zich dan ook door te ontdekken, te bezinnen, en te beleven. 

De passie voor de Zumberak is de reden waarom we deze site hebben vernoemd naar dit unieke natuurgebied. Een onbekend en zeer rustig natuurgebied. Uitgestrekte bossen, verstilde dorpen, watervallen en rivieren, wijngebieden en schitterende vergezichten kenmerken dit gebied. Het is vooral de combinatie van de natuur en de kleine dorpjes waar u nog authentiek “leven” vindt die we elders in het jachtige Europa al lang niet meer kennen. Dit maakt de Zumberak zo uniek. Je raakt er niet uitgekeken. Je leeft niet alleen in de natuur maar ook van de natuur en leert van de natuur.

De Zumberak is naast een prachtig natuurpark ook een ideale uitvalsbasis om het prachtige continentale Kroatië te ontdekken. Trakoscan, Plitvice, Gorski Kotar maar ook de steden Zagreb en het prachtige barokke Varazdin liggen allemaal op redelijke afstand.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN:

 

• Over het leven dicht bij de natuur en hoe het is om levensontdekker te zijn. Daarover kunt u lezen in het boek “levensontdekkingen”. Een boek over een innerlijke reis naar bewustwording maar ook een prachtig fotoboek met meer dan 60 landschapsfoto’s. Naar aanleiding van dit boek is er ook een “retraiteweek” opgenomen in ons aanbod. Een week waarin we het boek gebruiken om meer te ontdekken, te bezinnen en te beleven. Lees hier meer over zo’n unieke ervaring

 

• Dichtbij de hoofdstad Zagreb maar toch rustig in de natuur staat het prachtige vakantiehuis dat wij verhuren. Voor alle seizoenen een heerlijke belevenis.

• Vanaf 2019 komt er een tweede vakantiehuis bij in het hart van natuurpark Zumberak. Een heerlijke accommodatie midden in het oude dorpje Gorniki Vivodinski. Tussen bossen en wijngaarden en dichtbij de rivier de Kupa. Een wandel en natuurparadijs. Ideaal voor rustzoekers.

 

• Nieuw in 2019 is onze Kroatië en Slovenië ontdek vakantie. Een unieke vakantie belevenis met mooie foto-dagtochten op prachtige bestemmingen in Kroatië en Slovenië. Je verblijft op een mooie en eenvoudige accomodatie in Pribanjci direct aan de grens met Slovenië. Lees er hier alles over.

 

• Je kunt tijdens je vakantie in Kroatië een bezoek brengen aan onze foto galerij in Pribanjci. Hier kun je ook een workshop boeken over fotografie en een workshop over onze natuurproducten. Klik hier voor meer informatie.

 

• Ga mee op een van onze mooie foto-dagtochten. Als je in een van onze accommodaties verblijft of een vakantie bij ons hebt geboekt krijg je automatisch 20 procent korting op zo’n tocht.

 

• Wil je eens kennis maken met het rauwe binnenland van Kroatië en haar bewoners? Een paar keer per maand trekken wij er op uit namens onze stichting “Kracht voor Kroatië” in onze 4wd om de meest eenzame mensen in het verlaten binnenland van Kroatië te bezoeken en te bemoedigen. Een tocht die je niet snel zult vergeten.

Wat wij bieden eigenlijk vooral onszelf. We willen graag onze passie en onze ontdekkingen in Kroatië met jouw delen. Of je nu kiest voor één van onze accommodaties en heerlijk je eigen gang gaat. Of je kiest voor een georganiseerde foto vakantie of een retraite week.

Dit is wat we je niet bieden:  Geen attracties aan de drukke en vaak dure kust van Kroatië. Geen goedkoop vermaak. Gewoon eerlijke en heerlijke bestemmingen die wij graag met u delen.

Kroatië gaat het helemaal maken de komende jaren. Let maar op. Wij hebben al vast hele mooie plekjes en bestemmingen voor u ontdekt. En u gaat vast zelf nog meer ontdekken. Wij zien u heel graag voor een onvergetelijke vakantie in onze geliefde Zumberak

Wil je eens lezen hoe onze gasten vakantie hebben beleefd? Klik dan hier.
Wil je het levensverhaal van René lezen en hem beter leren kennen? Klik dan hier.

Heel veel groeten.René, Helga en Dieter.

Gorniki Vivodinski 02.06.2016 Rene Helga i Dieter Pronk. Nizozemski fotograf. foto vedran peteh