Zumberak Life

WIE ZIJN WIJ

Zumberaklife is een project van René en Helga Pronk. Een Nederlands bedrijf in Kroatië. Daarom is deze site ook in het Nederlands omdat wij van Nederland en België houden en wij onze landgenoten graag de gelegenheid geven om mee te genieten van ons leven alhier. En natuurlijk best makkelijk; in de eigen taal!

Onze benadering voor uw onvergetelijke vakantie: Persoonlijk, kleinschalig, puur en authentiek.

In 2013 zijn wij vanuit Nederland verhuisd naar Kroatië. Wij leven in het kleine dorpje Gorniki
Vivodinski samen met ons drie jarig zoontje Dieter, de kat Karel en de hond Dora.  Onze grote passie is om u kennis te laten maken met de prachtige natuur en het nog onontdekte binnenland van Kroatië. René is een gepassioneerd fotograaf en sleepte al enkele prijzen en tentoonstellingen in de wacht. Het spreekt voor zich dat hij u kan meenemen naar prachtige uitzichten en plaatsen die je niet zomaar vindt.

Wij leiden een leven van zelfvoorziening in het natuurpark Zumberak. Ons huis is omgeven met groentetuinen een boomgaard en een wijngaard. Water komt uit eigen bron en de energie wordt grotendeels zelf opgewekt. Rond ons dorp zijn drie prachtige adembenemende wandelingen uitgezet. De bedoeling is dat er bij ons huis nog een tweetal B&B kamers komen en een fotogalerij met workshopruimte. Tevens komt er nog een houten vakantiehuis en een glamping.

Wij willen onze passie voor dit gebied heel graag met anderen delen. Mensen met liefde voor de natuur. Mensen die voor korte of langere tijd het jachtige leven in het Westen in willen ruilen voor leven zoals het leven ooit was.

De passie voor de Zumberak is de reden waarom we deze site hebben vernoemd naar dit unieke natuurgebied. Een onbekend en zeer rustig natuurgebied. Uitgestrekte bossen, verstilde dorpen, watervallen en rivieren, wijngebieden en schitterende vergezichten kenmerken dit gebied. Het is vooral de combinatie van de natuur en de kleine dorpjes waar u nog authentiek “leven” vindt die we elders in het jachtige Europa al lang niet meer kennen. Dit maakt de Zumberak zo uniek. Je raakt er niet uitegekeken. Je leeft niet alleen in de natuur maar ook van de natuur en leert van de natuur.  René neemt u graag mee op een dagtocht om u de mooiste plekken van dit gebied te laten zien.Voor een impressie van zijn foto’s klik hier.

De Zumberak is naast een prachtig natuurpark ook een ideale uitvalsbasis om het prachtige continentale Kroatië te ontdekken. Trakoscan, Plitvice, Gorski Kotar maar ook de steden Zagreb en het prachtige barokke Varazdin liggen allemaal op redelijke afstand.

Over het leven dicht bij de natuur en hoe het is om levensontdekker te zijn. Daarover kunt u lezen in het boek “levensontdekkingen”. Een boek over een innerlijke reis naar bewustwording maar ook een prachtig fotoboek met meer dan 60 landschapsfoto’s.

René en Helga zijn beiden humanitair werker in de arme en verlaten gebieden van Kroatië. Wilt u een keer mee op een avontuurlijke humanitaire tour? Dit is allemaal mogelijk. Klik hier voor de website van de stichting Proplan.

Kiest u liever voor een mooie ontdekkingstocht naar de prachtige rivieren en watervallen van Centraal Kroatië. Ook dit is een werkelijk unieke dagtocht.

Dichtbij de hoofdstad Zagreb maar toch rustig in de natuur staat het prachtige vakantiehuis dat wij verhuren. Voor alle seizoenen een heerlijke belevenis.

Op onze site vindt u geen attracties aan de drukke en vaak dure kust van Kroatië. Gewoon eerlijke en heerlijke bestemmingen die wij graag met u delen.

Kroatië gaat het helemaal maken de komende jaren. Let maar op. Wij hebben al vast hele mooie plekjes en bestemmingen voor u ontdekt. En u gaat vast zelf nog meer ontdekken. Wij zien u heel graag voor een onvergetelijke vakantie in onze geliefde Zumberak

Heel veel groeten..René, Helga en Dieter.

Gorniki Vivodinski 02.06.2016 Rene Helga i Dieter Pronk. Nizozemski fotograf. foto vedran peteh